Ons koel- en vriestransport wordt gekoeld door zonnepanelen

Duurzaam transport op zijn zonnigst!

Uniek in Nederland: tegelijkertijd koelen en vriezen met de zon

In Europa wordt veel transport conventioneel gekoeld met dieselaggregraten. Deze hebben niet alleen een hoge CO2 uitstoot, maar maken ook veel lawaai. Besseling start daarom met een unieke vorm van koel- en vriestransport:
Koelen op zonne-energie, waarbij koel- en vriestransport gelijktijdig in een Multitemp vrachtwagen ingezet kan worden.

Hoe?

De koeling van ons koel- en vriestransport werkt via zonne-energie. De zonnepanelen op het dak zetten de solaraandrijving in werking. Hierdoor komt er energie vrij voor het koelen wat vrijwel geen geluid produceert. Omdat er zo geen gebruik gemaakt wordt van de dieselaggregaten is er geen CO2 uitstoot en weinig geluid.

“ Duurzaam transport is een belangrijk focuspunt voor Besseling. Deze innovatieve combinatie van duurzaam en stiller transport is hierin een mooie stap. Samen met onze klanten zetten wij ons graag in voor een ‘zonnige’ toekomst. ”
André Besseling

Milieuvriendelijk gebouwd:

  • Aerodynamische vorm

  • Transportkoeling via zonne-energie

  • Koudemiddel volledig natuurlijk

Certificaties & Normen:

  • PIEK gecertificeerd

  • Voldoet aan EURO-6 emissie norm

  • HACCP gecertificeerd

Zoveel voordelen!

Milieuvriendelijk

Milieuvriendelijk

Door de installatie van zonnepanelen op het dak van de wagens koelt Besseling haar transport milieuvriendelijk. Er is geen generator meer nodig. Alles is ‘puur natuur’.

Fluisterstil

Fluisterstil

Koeltransport op zonne-energie is zeer stil. Hierdoor kan eenvoudig geladen en gelost worden in stedelijke gebieden zonder overlast te veroorzaken

Duurzame keuzes lonen

Duurzame keuzes lonen

Volgens MVO Nederland leidt ‘doing good’ op mens- en milieugebied tot ‘doing well’. MVO Nederland concludeert dat consumenten die producten of diensten van een maatschappelijk verantwoord bedrijf afnemen, een groter vertrouwen hebben in dat bedrijf en de kwaliteit van producten. Daarbij stellen steeds meer bedrijven MVO-eisen aan hun leveranciers (bron: mvonederland.nl). Door te kiezen voor milieuvriendelijk transport, onderneemt u aantoonbaar duurzaam

Wet- en regelgeving

Wet- en regelgeving

Niet alleen de maatschappij verlangt steeds meer van ondernemers en organisaties. Ook de wetgever zorgt voor strengere regels. Volgens artikel 1 van de Wet milieubeheer moeten de milieugevolgen van het verkeer van en naar een inrichting zo veel mogelijk beperkt blijven.

Geïnteresseerd in koeltransport op zonne-energie?
Of wilt u gewoon meer weten over de mogelijkheden?