-  Historie

Historie Besseling Vervoert

Besseling is een echt familiebedrijf, op 17 oktober 1985 werd Besseling Koeriersdienst opgericht door Martien en Lia Besseling. Dag en nacht rijden ze voor City Courier en al snel zit de vaart erin. Martien ‘verslindt’ in zijn trouwe Volvo jaarlijks 200.000 km asfalt en ook Lia geniet van het koeriersleven. Duitsland (zelfs Oost-Duitsland), België, Frankrijk en Italië komen voor op het lijstje van bestemmingen. De communicatie verloopt nog per semafoon. Bij een melding wordt de eerste de beste benzinepomp aangedaan om naar huis te bellen.

In 1990 telt het franchisebedrijf vier wagens en verzorgt ook zoon André regelmatig ritten. Martien en Lia Besseling, Oprichters Besseling Groep Een mijlpaal is het jaar 1991 wanneer het kantoor op de Hogeweg 226 in Amersfoort wordt geopend. Iets later staat de eigen naam op de voertuigen: Besseling Koeriersdienst. Het koeriersbedrijf groeit dat eerste jaar van vier tot negen voertuigen.

In 1994 komt ook dochter Sonja bij de koerierszaak, die inmiddels bestaat uit 25 wagens. Sonja houdt zich bezig met alle administratieve taken en richt zich ook op de nieuwe tak van sport: het plannen van taxiritten. Want op aandrang van de klanten stapt Besseling ook in het zakelijk personenvervoer. Twee luxe wagens met mobiele telefoon en chauffeurs in pak vormen het visitekaartje van het jonge taxibedrijf. Al vanaf het eerste uur maken de zeven grote hotels in de regio en tal van horecagelegenheden gebruik van het jonge bedrijf. Het taxibedrijf groeit snel.

Al na twee jaar rijden er in de regio Amersfoort 25 taxi’s met de naam Bestax rond.

De stap naar grootschaliger vervoer is wederom op verzoek van de klant. Halverwege 1995 koopt het bedrijf twee touringcars. De oprichting van Besseling Travel is een feit. Ook dit blijkt een succesvolle beslissing. Binnen enkele jaren rijden er al 25 touringcars op de weg.

In 2005 betrekt Besseling een nieuwe locatie, waardoor een verdere groei ingezet kan worden. Een kantoorpand, 200 parkeerplaatsen, een wasstraat, een dieselpomp, een werkplaats en een spuiterij zijn hier gehuisvest.

Medio 2009 is de zaak overgedragen aan de kinderen van Martien & Lia. André en Edwin hebben het stuur nu in handen. Begin mei 2010 zijn Martien & Lia met pensioen gegaan, maar zijn nog dagelijks op de zaak te vinden. Drie van de vijf kinderen en twee aangetrouwde partners zijn actief bij Besseling. De betrokkenheid en deelname van de familie kenmerkt de platte organisatie.

In oktober 2010 vierde Besseling haar 25-jarig jubileum, een open dag met 4000 bezoekers, een personeelsfeest en een nieuw logo werd deze mijlpaal gevierd. 

Anno 2013 is vader Martien en drie van de vijf kinderen werkzaam in het familiebedrijf. André als directeur Besseling Koeriersdienst, Edwin als directeur Bestax en Besseling Travel en Michel als planner voor de koeriersdienst. Dochter Sonja en zoon Ronald zijn als mede-aandeelhouder betrokken bij de organisatie. 

André en Edwin Besseling

 

Besseling beschikt over 50 wagens en heeft 80 personeelsleden in dienst. De organisatie levert een breed pakket aan diensten, zodat er voor elke vervoersvraagstuk een passende oplossing is. Besseling heeft als doel kwalitatief, veilig en duurzaam personen- en goederenvervoer tegen betaalbare tarieven te verzorgen.

Wat is er sinds het najaar van 2017 gebeurd bij Besseling Vervoert?
Pouw Vervoer uit Vianen lijft het touringcarbedrijf in dat zelfstandig blijft opereren als Besseling Travel. Besseling Koeriersdienst stoot Pouw Vervoer af. Oud-directeur André Besseling koopt zijn koeriersbedrijf ‘terug’ met behulp van investeerders en bestaat tevens voort.Follow BVervoert on twitter !

 

besseling travel b.v. - telefoon: 033 - 4 765 755 - fax: 033 - 4 765 756 - e-mail: travel@besseling.com - internet: www.besseling.com